Glas-glas zonnepanelen, de naam zegt het al. Bij deze nieuwste generatie zitten zonnecellen ingeklemd tussen twee lagen glas. Welke voordelen brengt dat met zich mee?
zonnepanelen glas glas

Langere levensduur

Bij glas-glas zonnepanelen is de laag met folie vervangen door een laag glas. Dat is extreem duurzaam. Doordat alle lagen aan elkaar zijn geplakt, komt er geen vuil of vocht tussen. De zonnecellen zijn veel beter beschermd, bijvoorbeeld tegen zware regenval. Gangbare glas-folie panelen hebben dat voordeel niet. Die leveren ieder jaar een beetje vermogen in.

Constante opbrengst

Glas-glas zonnepanelen hebben een veel hogere vermogensgarantie. Ze leveren jaar op jaar hetzelfde hoge rendement. We noemen dat ook wel ‘lineaire vermogensgarantie’. De kans op degradatie is nihil. Daardoor heb je jaarlijks gegarandeerd 5% meer opbrengst.

 

Glas-glas zonnepanelen zijn veiliger

Zonnepanelen die gemaakt zijn zonder plastic zijn veiliger. De reden daarvoor is simpel: glas brandt niet. Waar de plastic laag van glas-folie panelen vatbaarder is voor brand, heb je hier met twee lagen glas geen last van.

Bij voldoende druk raken zonnecellen gemakkelijk beschadigd. Bij glas-glas zonnepanelen zijn ze beter beschermd. Ze zitten midden tussen de glazen platen in; waar de minste druk wordt uitgeoefend. Ze zijn dus beter bestand tegen mechanische spanningen dan glas-folie panelen, zo blijkt uit tests. Dat is prettiger bij de installatie en wanneer je toe bent aan onderhoud. 

Zonnepanelen glas glas

PERC-technologie: hoger rendement bij Hollands weer

De glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT zijn voorzien van PERC-zonnecellen. Deze nieuwe techniek is veel beter toepasbaar op glas-glas zonnepanelen. Hoe dat komt? Dit type cellen gevoeliger is voor vocht en stof. Daar heb je bij glas-glas zonnepanelen dus geen last van!

Wat doet die nieuwe technologie dan precies? Je kunt het vergelijken met een snelweg vol invoegstroken en doorgetrokken strepen. Als alle auto’s met dezelfde richting op dezelfde baan blijven, stroomt alles lekker door. De niet-geleidende lijntjes aan de achterzijde van PERC-zonnecellen hebben hetzelfde effect. De PERC-cellen zorgen dus voor betere doorstroming van energie, waardoor er minder verloren gaat.

Dan is er nog een tweede voordeel. Naarmate een zonnecel warm wordt, gaan de prestaties achteruit. Bij glas-glas panelen geldt dat nadeel niet. De techniek houdt de zonnecellen koeler, waardoor het rendement hoger blijft dan bij zonnepanelen zonder PERC-technologie.

Wil je meer weten over het kwaliteitsverschil tussen zonnepanelen? Lees dan over de verschillende soorten.

DOE DE DAKSCAN &  BEREKEN JOUW BESPARING

Gerelateerd

Mooi, zonnepanelen maar wat in geval van stormschade of diefstal?

Mooi, zonnepanelen maar wat in geval van stormschade of diefstal?

Je hebt je goed laten informeren, de terugverdientijd tot op de dag berekend en de juiste partijen gevonden: de zon wordt je nieuwste energieleverancier. In enkele seconden kan je investering echter...

Geen subsidie in 2019? Wel financieel voordeel als je zonnepanelen koopt

Geen subsidie in 2019? Wel financieel voordeel als je zonnepanelen koopt

Als particulier kom je niet in aanmerking voor landelijke subsidie op de aanschaf van zonnepanelen. Toch ondersteunt de overheid zonne-energie op allerlei manieren. Welke financiële voordelen kun je...

Dit moet je weten over de salderingsregeling

Dit moet je weten over de salderingsregeling

Soms wek je meer zonne-energie op dan nodig. Het overschot lever je terug aan het net, zodat andere huishoudens er gebruik van kunnen maken. Heb je te weinig zonne-energie? Dan vult je leverancier...