Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee voorop. Vanaf 2021 moeten huurwoningen in Nederland gemiddeld energielabel B hebben.

Woningstichting Woensdrecht heeft adviesbureau IDEA Nederland in de arm genomen om de panden te verduurzamen. De 45 huizen zijn eerder al voorzien van kunststof kozijnen met HR++glas, nieuwe CV-ketels en spouwmuurisolatie. Dat was nog onvoldoende voor energielabel A. Met dakisolatie en zes tot acht glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT komen de huizen wel op energielabel A uit.

Klaar voor de toekomst

In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met 49% verminderd zijn ten opzichte van 1990. Iedereen zal daaraan een steentje bij moeten dragen. Momenteel hebben nog maar 28% van de woningen energielabel A of B. Naast de milieuwinst levert het de huurders in Woensdrecht ook financieel voordeel op in de vorm van een lagere energierekening.

Er is specifiek gekozen voor de zonnepanelen van SOLARWATT. “Deze zonnepanelen hebben een hoog rendement en gaan lang mee. Daardoor zijn ze de meest economische en dus ook de meest duurzame oplossing”, zegt Jos Beekmans, manager Vastgoed bij Woningstichting Woensdrecht. “De panelen zorgen voor een forse indexeringsverbetering bovenop de dakisolatie – niet alleen nu, maar ook in de toekomst.”

Solarwatt glas glas zonnepanelen Woensdrecht 2

Waarom glas-glas zonnepanelen?

De zonnepanelen van SOLARWATT zijn zogenaamde glas-glas panelen. Uit testen van TüV en VDE blijkt dat de opbrengst 25% boven de industrienorm ligt en glas-glas zonnepanelen een 33% langere levensduur hebben. Bij conventionele zonnepanelen is de achterkant meestal van plastic. In tegenstelling tot plastic, is glas beter bestand tegen zware weersomstandigheden als slagregen en hagel. Daarnaast laat glas geen lucht, vuil en vocht door. Daardoor hebben glas-glas zonnepanelen een aanzienlijk hoger rendement, gaan ze langer mee en behouden ze hun rendement langer dan traditionele panelen.

SOLARWATT is een toonaangevende Duitse fabrikant van zonne-energiesystemen, Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en is wereldwijd een van de grootste leveranciers van systemen voor thuisopslag van energie. Het bedrijf heeft in Duitsland inmiddels 100.000 thuisaccu’s geïnstalleerd.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten...

Perscontact

Paul Clappers
Tel: +316 18 53 55 32‬
Email: Paul@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Productinformatie

Mediakit 2: Logo's

Blijf op de hoogte