SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat ter vervanging dient van normale dakpannen, ontving de prijs in de categorie 'Excellent Product Design'.

"Als premium fabrikant willen we onze klanten design van superieur niveau aanbieden bovenop de producten die technisch gezien inmiddels uit de kinderziektes zijn. Meer en meer huizenbezitters willen iets speciaals en hechten steeds meer waarde aan esthetiek," aldus Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Nederland.

 

Het in het dak geïntegreerde EasyIn-zonnepaneel overtuigde de jury niet alleen met het ontwerp, maar ook dankzij het speciale kostenbesparende voordeel voor consumenten. Voor iedereen die een huis gaat bouwen of die een dakrenovatie overweegt, vormt EasyIn een kostenbesparend alternatief voor zonnepanelen die op het dak worden geïnstalleerd.

De zonnepanelen worden rechtstreeks op de dakbalken geplaatst en vervangen zo gewone dakpannen. Daardoor hoeft de huizenbezitter minder dakpannen aan te schaffen. "Onze in het dak geïntegreerde zonnepanelen zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook enorm duurzaam. U kunt erop vertrouwen dat ze tientallen jaren schone zonne-energie genereren, dus ze zijn goed voor uw portemonnee én het milieu. Wat wil een mens nog meer?" vervolgt De Leeuw.

Deze dakplaten ter grootte van een standaard zonnepaneel, worden al sinds 2011 geproduceerd en sinds 2017 worden ze in de zeer robuuste glas-glas-variant gemaakt. Als stroomopwekkende dakbedekking vormen deze panelen een prachtige aanvulling op het productaanbod van zowel elektriciens als dakbedekkers die graag willen voorzien in bijzondere wensen van hun klanten.

Twee German Design Awards op rij voor SOLARWATT

Dit is de tweede keer dit jaar dat een product van de zonne-energiesysteemleverancier uit Dresden in de prijzen van de Duitse Raad voor Design valt: in juni werd de SOLARWATT MyReserve-accu bekroond met de Duitse Innovation Award 2018.

De Duitse Design Award wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt en is een van de designwedstrijden met het hoogste aanzien ter wereld. Ieder jaar beoordeelt een jury van zwaar kaliber de producten die worden ingediend door bedrijven uit de product- en communicatiedesignwereld, die allemaal op hun eigen manier pionier zijn in het internationale designlandschap. De prijsuitreiking van de Duitse Design Awards 2019 zal plaatsvinden op 8 februari 2019 tijdens de vakbeurs Ambiente in Frankfurt.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover