SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT heeft het eerste megawatt opslagsysteem gerealiseerd met het MyReserve systeem. Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) heeft 608 MyReserve batterijen gekoppeld. Daarmee is een groot opslagstation van ongeveer 1,5 MWh gerealiseerd. Het project is een prototype van een groot lithium-ionbatterijsysteem met lage operationele en onderhoudskosten. Het is nog een prototype maar zit dicht tegen een realiseerbaar product aan.

"Onze bijdrage aan het gigantische energieopslagproject van het KIT laat zien dat onze opslagsystemen klaar zijn om naar de megawattklasse te gaan," zegt Dr. Olaf Wollersheim, Managing Director van SOLARWATT INNOVATION. "Omdat onze twee modulaire opslag-elementen kunnen worden geschaald, zijn ze de ideale oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen."

SOLARWATT MyReserve

De SOLARWATT MyReserve opslagsystemen zijn geschikt voor elke situatie. Als relatief klein en modulair systeem thuis of om op industriële schaal om hernieuwbare energie op te slaan. "Ons modulaire batterij-concept past bij uitstek bij onze toekomstgerichte productstrategie," zegt Erik Frentz, die is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de MyReserve-opslagsystemen in de Benelux.

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve 2

Een kijkje in de SOLARWATT MyReserve opslagsysteem bij KIT

Het Energy Lab 2.0 op KIT onderzoekt de interactie van componenten van toekomstige energiesystemen. Nieuwe benaderingen om energienetwerken te stabiliseren worden getest onder realistische omstandigheden. Een netwerk koppelt elektrische, thermische en chemische energiestromen, evenals nieuwe informatie- en communicatietechnologieën. Het doel is om een belangrijke bijdrage te leveren aan mondiale uitdagingen op het gebied van energie, mobiliteit en informatie.

Over SOLARWATT

SOLARWATT is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is Solarwatt gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON.

SOLARWATT richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Gerelateerd

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

Energieconsumenten zijn klaar om “prosument” te worden en de Vlaamse premie voor thuisbatterijen zal hen een duwtje in de rug geven! Een thuisaccu kan opgewekte energie die niet onmiddellijk lokaal...

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

“One World. One Mission. One System.” Dat is het motto van SOLARWATT op Intersolar Europe 2019. Op de beurs demonstreert de Duitse premium fabrikant hoe de energierevolutie gecombineerd wordt met...

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten...

Perscontact

Bram Jeurissen
Tel: +31619596789
Email: bram@fnke.nl

Mediakits

Mediakit: Beeldmateriaal

Mediakit: Logo's

Blijf op de hoogte

100.000e thuisaccu geïnstalleerd

In Duitsland zijn al meer dan 100.000 thuisaccu's geïnstalleerd. Zo kan iedereen zelf met duurzame energie altijd in zijn eigen energiebehoefte voorzien. 

Lees verder hierover

SOLARWATT wint German Design Award met MyReserve

Het SOLARWATT MyReserve opslagsysteem heeft de prestigieuze German Design Award gewonnen in twee categorieën! 

Lees verder hierover

SOLARWATT introduceert MyReserve in Nederland 

SOLARWATT biedt een complete oplossing voor duurzame energie opwekking en opslag. Nederlandse huishoudens kunnen nu voorzien in hun eigen energie. 

Lees verder hierover