Introductie MyReserve in Nederland

SOLARWATT, de Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag, introduceert vandaag officieel de MyReserve-thuisaccu in Nederland.

Hiermee zijn Nederlandse huishoudens in staat hun zelf-opgewekte energie op te slaan. Dankzij de bijbehorende Energy Manager houden ze bovendien controle over de verbruikshoeveelheid. De introductie van de thuisaccu is onderdeel van SOLARWATT’s missie om alle Nederlandse huishoudens in staat te stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.

De introductie van thuisaccu’s zal de energie-infrastructuur in Nederland ingrijpend veranderen. De ingebruikname van de MyReserve in Nederland geeft het startschot aan deze transformatie. Het zelf opwekken van energie maakt consumenten namelijk minder afhankelijk van energieleveranciers: de nieuwe-generatie thuisaccu MyReserve stelt hen in staat zelf-opgewekte energie thuis op te slaan om vervolgens zelf te bepalen op welk moment en voor welk doel het wordt ingezet. Met de SOLARWATT Energy Manager monitoren huiseigenaren het verbruik en kiezen ze zelf wanneer de met de MyReserve opgeslagen zonne-energie wordt ingezet. Zo worden consumenten niet alleen onafhankelijker, ook maakt de MyReserve het efficiënter, milieuvriendelijker en voordeliger om energie op te wekken, op te slaan, te monitoren en te reguleren.

In 2015 werd de MyReserve-thuisaccu van SOLARWATT onderscheiden met de Innovation Award 2015. De nieuwe MyReserve-thuisaccu’s die nu in Nederland verkrijgbaar zijn, voorzien de gebruiker van meer nieuwe features, zoals meer opslagcapaciteit, clusteringopties en plug-and-play-software-updates voor meer gebruiksgemak. De lancering van de MyReserve in Nederland – die oorspronkelijk gepland stond in het voorjaar van 2015 – werd uitgesteld vanwege het overweldigende succes van de MyReserve in Duitsland. Dankzij de opening van het nieuwe technologiecentrum SOLARWATT Innovation in april 2016 kon SOLARWATT de productie opschalen en blijft het bedrijf het hoofd bieden aan de toenemende behoefte aan, en vraag naar energieopslag in zowel zijn thuismarkt als andere Europese markten.

De eerste gebruiker van de MyReserve is Arnoud Brouwer, Project Manager Asset Management bij Enexis. Netbeheerder Enexis bereidt zich door middel van diverse projecten voor op de komst van thuisopslag van energie. Deze ontwikkeling zal ingrijpende veranderingen in de energievoorziening van Nederlandse huishoudens teweegbrengen. Brouwer gaat vanaf deze maand namens de netbeheerder met dit thuisaccusysteem ervaring opdoen. Op 23 september wordt bij hem thuis de eerste MyReserve in Nederland geïnstalleerd. Het systeem wordt geleverd door Indutecc Industrial Solutions.

Jeroen Panis, Salesmanager Indutecc: “Indutecc Industrial Solutions biedt concepten om op verantwoorde wijze te voorzien in een groeiende behoefte aan duurzame oplossingen. Dit doen wij uitsluitend met topproducten van fabrikanten met dezelfde filosofie als wij hebben. Daarom zijn wij erg trots op het feit dat wij de eerste MyReserve van SOLARWATT op Nederlandse bodem neerzetten. Als pionier in een nieuwe markt moeten we honderd procent kunnen vertrouwen op de producten die we vermarkten. In SOLARWATT hebben wij dat vertrouwen en we zullen  in de nabije toekomst gezamenlijk meer mooie projecten realiseren. Dit is nog maar het begin.”

Erik Frentz, productspecialist van SOLARWATT: “We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar het opslaan van zelf-opgewekte energie, zeker nu de versobering van de salderingsregeling steeds dichterbij komt. SOLARWATT verwacht daarom een ware energierevolutie waarvan de ingebruikname van de eerste MyReserve in Nederland – door nota bene een vertegenwoordiger van een van de meest vooraanstaande netbeheerders in Nederland – het startschot is. De introductie is de eerste stap in het realiseren van onze missie: alle Nederlandse huishoudens in 2025 in staat stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.”

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover