SOLARWATT Energy Manager zorgt voor slimmer gebruik zonne-energie

Besluiten over gasaansluiting en salderingsregeling vergroten belang van intelligente regeling van energiestromen voor consumenten

Nu bekend is geworden dat alle bouwaanvragen vanaf 1 juli 2018 definitief zonder gasaansluiting moeten worden gedaan en de huidige salderingsregeling voor zonne-energie in 2020 wordt omgezet in een terugleversubsidie, is het van belang dat het energieverbruik binnen Nederlandse huishoudens beter wordt geregeld. De SOLARWATT Energy Manager, een intelligent navigatiesysteem voor regeling en bewaking van energiestromen binnen het huishouden, biedt uitkomst.

Opgewekte zonne-energie optimaal inzetten
De Energy Manager van SOLARWATT bestaat uit een combinatie van hardware (Energy Manager Pro) en software (Energy Manager Portal). Via het systeem wordt bij een hoge stroomproductie van de zonnepanelen elektrische apparatuur in huis ingeschakeld. Dit is bij voorkeur apparatuur waarvan de werking zich tijdelijk laat verschuiven, zoals een warmtepomp voor warm water, een slimme wasdroger, een stationaire accumulator of de laadpaal van een elektrisch voertuig. Op die manier maken consumenten optimaal gebruik van de door hen opgewekte zonne-energie en wordt zo min mogelijk elektriciteit van het netwerk verbruikt.

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: “Het naderende verbod op gasaansluiting betekent dat nieuwbouwhuizen over het algemeen niet langer worden voorzien van een gasaansluiting, maar ook dat bestaande huizen met gasaansluiting moeten overstappen op een andere energiebron, zoals elektriciteit. De verwachting is dat we hierdoor steeds meer huizen – al dan niet nieuwbouw – gaan zien met zonnepanelen en warmtepompen, en dat het aandeel zonne-energie binnen huishoudens in ons land toeneemt. Eerder dit jaar werd echter bekend dat de salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen wordt vervangen door een andere regeling. Met deze nieuwe regeling is de aanschaf van zonnepanelen nog steeds interessant, maar wordt het voor consumenten nog belangrijker om hun opgewekte energie thuis optimaal te kunnen inzetten.”

Realtime inzicht
De Energy Manager levert realtimedata over de energiestromen in huis, waardoor consumenten direct het verbruik kunnen meten en aangesloten apparaten kunnen in- of uitschakelen. Met de Energy Manager Portal worden de verzamelde gegevens visueel weergegeven, en hebben gebruikers altijd en overal online toegang via hun pc, tablet of smartphone. Gegevens worden beveiligd middels SSL-versleuteling (online-bankingstandaard).

Met het Installer Center, een uitbreiding op de Energy Manager, geven gebruikers aan installateurs van zonnesystemen toegang tot de app voor het beheren, bewaken en configureren van de Energy Manager op afstand. Zo kunnen ook installateurs de status van aangesloten apparaten, zoals omvormers of accu’s, bekijken en klanten sneller helpen.

Het opensysteem-platform is te gebruiken in combinatie met de technologieën van verschillende leveranciers, en kan daarom ook worden geïntegreerd in bestaande zonne-energiesystemen. Bezoek voor meer informatie over de SOLARWATT Energy Manager de website.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover