Plusdak: de duurzame dakoplossing

SOLARWATT en Stafier Solar Systems – producent, adviseur en leverancier van zonne-energie voor hellende daken – slaan de handen ineen voor de introductie van het Plusdak. De totaaloplossing voor hellende daken isoleert, levert zonne-energie en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het Plusdak is op maat te maken en daardoor zeer geschikt voor renovatieprojecten.

Het Plusdak is een totaaldak waarbij de verschillende bouwelementen naadloos op elkaar aansluiten, zowel esthetisch als bouwkundig gezien. Glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT doen dienst als dakpannen, waarbij de panelen verzinken in de dakbedekking en de belijning van het dak behouden blijft. Met de zonnepanelen wekken consumenten op een milieuvriendelijke manier hun eigen energie op en dat vertaalt zich in een lager stroomverbruik. Adriaan Harthoorn, directeur van Stafier Solar Systems: “Stafier Solar Systems gelooft in de voordelen van de nieuwe-generatie zonnepanelen met volledig glazen achterkant. Dit type panelen is duurzamer en kent een langere levensduur dan traditionele glas-foliepanelen. Ze zijn extreem sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit maakt het voor ons mogelijk om aannemers en coöperaties de energieprestatiegarantie te bieden, die zij zoeken.”

Waterdichte constructie
Dankzij de op maat gemaakte, ventilerende aluminium onderframes en de combinatie met waterkerende en damp-open isolatiepanelen is het zonnepaneelsysteem wind- en waterdicht. De BiPV-systemen van Stafier Solar Systems zorgen bovendien voor een natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen, waardoor energieverlies wordt beperkt en maximaal rendement en een lange levensduur van de zonnepanelen worden gegarandeerd.

Het Plusdak omvat daarnaast slimme constructies voor daglichttoetreding door middel van dakvensters voor een gezond binnenklimaat. Ook aan isolatie is gedacht. Door gebruik van SlimFix RenoTwin-isolatieplaten zijn oneffen onderconstructies uit te vlakken. Martin Haverkamp, Sales Engineer bij SOLARWATT: “Dit maakt het Plusdak zeer geschikt voor renovatieprojecten. Door de economische crisis is er in de bouwsector de afgelopen jaren een achterstand ontstaan op het gebied van renovatie. Het gevolg: veel slecht geïsoleerde woningen. Nu de energienormen voor woningen worden aangescherpt, zien we dat er steeds meer behoefte is aan slimme totaaloplossingen voor woningen. Het Plusdak is in dit geval een goed voorbeeld. SOLARWATT is blij samen met Stafier Solar Systems en andere A-leveranciers, zoals Velux en IsoBouw, de bouwkolom te ontzorgen. Met het Plusdak bieden we de bouwkolom namelijk het gemak van een one-stop-shop: we leveren een hoogwaardig geïsoleerde dakoplossing die op duurzame wijze energie opwekt en lang meegaat. Perfect als langetermijninvestering tijdens renovaties.”

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover