Ontwikkeling zonnepaneel voor ‘Nederlandse klimaat’

SOLARWATT heeft een zonnepaneel ontwikkeld dat beter functioneert bij weinig licht. Zo haalt het zonnepaneel ook op een bewolkte dag voldoende zonne-energie binnen. Dit maakt het paneel zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt panelen die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten.

Het zonnepaneel dat ook goed functioneert bij bewolking, is gebouwd met PERC-cellen. Die zorgen voor een betere doorstroming van energie waardoor er minder verloren gaat. Dat doen ze door elektronen de weg te wijzen. Vergelijk het maar met snelwegen vol invoegstroken en doorgetrokken strepen. Door auto’s met dezelfde richting in dezelfde baan te houden, stroomt alles de goede kant op. De PERC-zonnecellen hebben niet-geleidende lijntjes aan de achterzijde met hetzelfde effect als zo’n doorgetrokken streep. De achterkant is trouwens ook gemaakt van glas, in plaats van het gebruikelijk kunststof. Dit beschermt de panelen tegen schadelijke invloeden van vocht en zuurstof.

Bewolking? Geen probleem voor deze zonnepanelen

Een flinke portie bewolking is Nederlanders niet vreemd. Wolken werken als een natuurlijk filter van zonlicht. Kleuren met een korte golflengte worden tegengehouden en relatief veel kleuren met een langere golflengte mogen door. Rood is daar een voorbeeld van. Deze kleuren worden onderin de zonnecel opgevangen, En dat is nu juist het gebied waar PERC-zonnecellen het meeste rendement behalen.

Koele cellen, hoger rendement

Met de PERC-technologie loopt de opbrengst van zonnepanelen dus op met de Nederlandse lichtinval. Goed nieuws, want hoe meer energie er uit zonlicht wordt gehaald, hoe beter. Voor mens, portemonnee en milieu.

En om het nog zonniger te maken; er is een tweede voordeel. Over het algemeen gaan de prestaties van een zonnecel omlaag naarmate de cel warmer wordt, de energie wordt dan weer omgezet in warmte. Bij glas-glas panelen is dat een ander verhaal. Die houden de zonnecellen koeler en daarmee het rendement hoger.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover