Onderscheiding EES Award 2015

De nieuwe MyReserve-accu voor thuis van zonne-energiespecialist SOLARWATT is tijdens Intersolar Europe in München onderscheiden met de ees Award 2015. De onderscheiding wordt elk jaar tijdens deze grootste vakbeurs voor de zonne-energie toegekend aan de meest innovatieve oplossing op het gebied van energieopslag. “Wij zijn er trots op dat we de jury hebben kunnen overtuigen met onze accu. Deze prestigieuze prijs onderstreept dat we met MyReserve een uitstekend product op de markt hebben gebrachtâ€, zegt Michiel van Schalwijk, directeur van SOLARWATT Benelux.

SOLARWATT presenteerde de nieuwe MyReserve-accu tijdens Intersolar Europe. De accu biedt een nieuwe standaard voor de accumarkt door zijn comptabiliteit met alle gangbare PV-omvormers en de mogelijkheid van directe integratie in gelijkstroomcircuits. De accu biedt door zijn geringe verlies een extreem hoge efficiëntie van 99 procent, waardoor het totale systeem rendement op 93 % uitkomt. Door het gebruik van lichte materialen en door de hoge dichtheid is de accu licht in gewicht en daardoor makkelijk door één monteur te installeren. Het systeem is daarnaast aantoonbaar goedkoper dan vergelijkbare accu’s. “De brutoprijs voor de consument is met 5.499 euro zeer aantrekkelijk en voorziet in het economisch verantwoord opwekken en opslaan van zonne-energieâ€, zegt Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT.

Het systeem is modulair uit te breiden naar een maximale capaciteit van 11 kWh. De SOLARWATT MyReserve-accu werd in maart 2015 genomineerd voor de ees Award. SOLARWATT nam de prijs deze week in ontvangt tijdens Intersolar Europe in München, samen met SOLARWATT-grootaandeelhouder Stefan Quandt.

Voor meer informatie over de specificaties van de MyReserve-accu voor thuis, afbeeldingen of brochure neem contact op met Marie-Paulien van LVTPR via 030-6565030 of solarwatt@lvtpr.nl.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover