Onbeperkt groene energie: SOLARWATT komt met eerste volledig modulaire accuopslagsysteem

Eenvoudig te schalen opslagcapaciteit en vermogen van de MyReserve.
Voor residentiële en industriële toepassingen, verbeterde kosteneffectiviteit.

SOLARWATT, de Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag, presenteert ’s werelds eerste volledig modulaire opslagsysteem. Het MyReserve-opslagsysteem is ongeëvenaard op het gebied van capaciteit en vermogen, en vrijwel overal toe te passen: van eengezinswoning tot en met industriële omgeving. “De algemene discussie over hernieuwbare energie verloopt moeizaam, maar klanten in private en commerciële sectoren kunnen inmiddels profiteren van kant-en-klare oplossingen”, zegt Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. “Onze nieuwe generatie opslagsystemen zet de energieopslagmarkt op z’n kop. Het is het eerste systeem dat zich aanpast aan de behoeften van de individuele klant.”

Het MyReserve-opslagsysteem bestaat uit twee elementen, beide slechts zo groot als een schoenendoos: de MyReserve Pack-accumodule en de MyReserve Command-regelmodule. In de MyReserve Command bevinden zich alle verbindingen, sensoren en software. “Ons volledige systeem is gebaseerd op deze twee basisbouwstenen”, zegt Erik Frentz, storagespecialist bij SOLARWATT. Als gebruikers meer opslagcapaciteit of vermogen nodig hebben, is het mogelijk om een onbeperkt aantal MyReserve Pack- of Command-modules te combineren. Dit maakt zeer kleine, applicatiegeoriënteerde configuraties van bijvoorbeeld 2,2 kWh mogelijk. Of grotere configuraties tot zelfs 2 MWh. “Dankzij de eindeloze schaalmogelijkheden voor wat betreft opslagcapaciteit en vermogen, is dit opslagsysteem overal toe te passen. En onze installateurs hebben met slechts twee onderdelen te maken. Dat betekent minder trainings-, opslag- en transportkosten – en, niet te vergeten, snellere en eenvoudiger installaties”, aldus Frentz.

De schaalbare omvang van het opslagsysteem levert eindklanten meer winst op. De modulaire structuur heeft daarnaast voordelen voor de verdere internationalisering van de SOLARWATT Groep: “Het stelt ons in staat de MyReserve op succesvolle wijze te introduceren in interessante buitenlandse markten”, zegt De Leeuw. “Als de accu op locatie moet worden aangepast op basis van specifieke omstandigheden, hoeft alleen een van de onderdelen te worden gemodificeerd in plaats van het gehele product. En dat leidt tot aanzienlijke schaalbaarheidsvoordelen.”

 
 

Basis voor netwerkdiensten gelegd
Het nieuwe MyReserve-accuopslagsysteem is vanaf de zomer van 2017 verkrijgbaar. In de toekomst kunnen ook andere groene-energiebronnen aan het systeem gekoppeld worden. Dat houdt in dat elektriciteit die door andere lokale bronnen – zoals windturbines of biogasinstallaties – wordt opgewekt, kan worden opgeslagen in een SOLARWATT-accu. “Dit is nog milieuvriendelijker dan eco-elektriciteit die door groene-energiegeneratoren aan het netwerk wordt gekoppeld. Uitbreiding van het netwerk wordt vaak geassocieerd met een negatieve impact op het milieu en de natuur”, zegt De Leeuw. “De mogelijkheid om verschillende energiebronnen in het netwerk op te slaan, vormt de basis van de waardetoevoegende netwerkdiensten van onze MyReserve.”

Bronconservering dankzij een hoge herbruikbaarheidsgraad
Al vroeg in de ontwikkelingsfase van de SOLARWATT MyReserve werd de volledige lifecycle van het product in kaart gebracht. De modulariteit van de accu faciliteert zowel uitbreiding als eventuele reparatie. Doordat de accu eenvoudig uit elkaar te halen is, is SOLARWATT in staat meer dan tachtig procent van het product te recyclen. Met uitzondering van de accucellen komen alle onderdelen van de MyReserve uit Duitsland. De systemen worden in Frechen, nabij Keulen, en in Dresden geproduceerd. Op deze manier heeft SOLARWATT volledige controle over het productieproces van zijn accu’s, waaronder ook alle elektrische onderdelen en de software vallen.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

Energieconsumenten zijn klaar om “prosument” te worden en de Vlaamse premie voor thuisbatterijen zal hen een duwtje in de rug geven! Een thuisaccu kan opgewekte energie die niet onmiddellijk lokaal...

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

“One World. One Mission. One System.” Dat is het motto van SOLARWATT op Intersolar Europe 2019. Op de beurs demonstreert de Duitse premium fabrikant hoe de energierevolutie gecombineerd wordt met...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover