Nieuwe features MyReserve

Thuisaccu krijgt meer opslagcapaciteit, clusteringopties en plug-and-play-updates

SOLARWATT, Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag, presenteert nieuwe functies van de MyReserve-thuisaccu. Zo is het apparaat nu ook geschikt voor clustering, biedt hij een grotere energieopslagcapaciteit en draait altijd de laatste versie van het besturingssysteem dankzij een plug-and-play-update van de firmware. MyReserve is dankzij deze verbeteringen nog beter voorbereid op de uitdagingen van de toekomst. MyReserve werd eerder al bekroond met de Innovation Award 2015 en de ees Awards 2015.

Dankzij een ontwerpwijziging is de MyReserve-thuisaccu nu ook geschikt voor clustering. Dat houdt in dat meerdere MyReserves binnen één systeem te gebruiken zijn. Door aan MyReserve een extension van 4,4 kWh extra toe te voegen, wordt de totale opslagcapaciteit van zonnestroom verhoogd naar 8,8 kWh. De firmware van de accu is eenvoudigweg via plug-and-play te updaten, zodat hij altijd is voorzien van de meest actuele besturingssoftware.

MyReserve en de nieuwe features van het opslagsysteem zijn tot stand gekomen in samenwerking met e-Wolf, eveneens de drijvende kracht achter het kinetic energy recovery system (KERS) van het Formule 1-team Toyota Racing. SOLARWATT werkt al sinds 2014 samen met de Duitse ontwikkelaar en fabrikant van elektrische auto’s en batterijopslag, en nam het bedrijf in april 2016 over om zijn kennis en expertise op deze vlakken te vergroten. Als onderdeel van de overname opende het bedrijf het technologiecentrum SOLARWATT Innovation in het Duitse Frechen. Hier worden alle activiteiten rondom verbetering, innovatie en productie van energieopslagtoepassingen ontplooid, waarvan de vernieuwing van de MyReserve-thuisaccu een eerste product is. Bovendien maakt dat SOLARWATT het eerste en enige bedrijf ter wereld, dat in staat is tot massaproductie van zonne-energieopslagsystemen van hoogwaardige kwaliteit (automobile production standard).

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: “Met de vernieuwing van onze thuisaccu laat SOLARWATT zich opnieuw zien als pionier in zonne-energieproductie en -opslag. Niet alleen met betrekking tot MyReserve, maar denk ook aan de glas-glaszonnepanelen en de complete energiesysteempakketen die SOLARWATT biedt. Door voortdurende investering in technische kennis, samenwerking en innovatie beschikt SOLARWATT nu al over de producten die over drie tot vijf jaar bepalend zullen zijn voor de energievoorziening van Nederlandse huishoudens.”

SOLARWATT presenteert de nieuwe features van de MyReserve-thuisaccu tijdens vakbeurs Intersolar 2016 in München en is hier te vinden in Stand 110 in Hal B1.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

Energieconsumenten zijn klaar om “prosument” te worden en de Vlaamse premie voor thuisbatterijen zal hen een duwtje in de rug geven! Een thuisaccu kan opgewekte energie die niet onmiddellijk lokaal...

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

“One World. One Mission. One System.” Dat is het motto van SOLARWATT op Intersolar Europe 2019. Op de beurs demonstreert de Duitse premium fabrikant hoe de energierevolutie gecombineerd wordt met...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover