Maximale score CLEAR-test

Duitse producent geeft concurrentie het nakijken met maximale score in alle beoordelingscategorieën

SOLARWATT CLEAR testVolgens een rapport van de Duitse Stiftung Warentest worden de zonnepanelen van SOLARWATT als beste beoordeeld in een studie van het EU-project CLEAR. De test is uitgevoerd in opdracht van Europese consumentenorganisaties. Zij lieten de productie van zonnepanelen voor de opwekking van energie evalueren door onafhankelijke experts van zonnepanelen, die de producten van de meest vooraanstaande fabrikanten bekeken. De nadruk lag zowel op de montage en laminering van de afzonderlijke cellen, als op de complete panelen. Bovendien werden de controleprocedures en kwaliteitscontroleprocessen voor en na productie geanalyseerd. In alle categorieën kreeg SOLARWATT de hoogst mogelijke score van vijf sterren.

“We zijn erg blij met deze onderscheiding, omdat hiermee de hoge kwaliteit van onze zonnepanelen is bevestigd. Bij ons wordt tijdens de productie niets aan het toeval overgelaten. Integendeel, wij zijn volledig overtuigd van de componenten en van onze productieprocessen, en daarom geven wij onze glas-glas zonnepanelen een product- en prestatiegarantie van dertig jaar”, zegt Erik de leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. Sinds 1998 produceert het bedrijf glas-glas zonnepanelen en wordt het beschouwd als een pionier in de markt. De panelen van de nieuwe generatie worden exclusief geproduceerd in de ultramoderne productiefaciliteit in Duitsland en zijn dankzij het twee keer twee millimeter dunne glas zeer licht, maar ook uiterst duurzaam.

Door de beschermende glas-glas laminering zijn de panelen zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en agressieve stoffen, zoals ammoniak en zout. De glas-glaspanelen van SOLARWATT zijn vrijwel onbreekbaar en behouden hun vermogen beter dan traditionele panelen en fungeren daarom als 'nieuwe-generatiemodules’. Ze bieden de beste prijs-prestatieverhouding in de markt.

Met het project CLEAR wil de Europese Commissie eindklanten helpen de juiste besluiten te nemen met betrekking tot decentrale energievoorziening. De gebruikers hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om informatie over, en ervaringen met de producten en oplossingen uit te wisselen in een onlinecommunity. De regeling werd in maart 2014 ingesteld en is ontworpen om te helpen bij het bereiken van de Europese klimaatdoelstellingen.

Meer informatie over EU-project CLEAR vind u hier.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover