Introductie 2,2 kWh-variant MyReserve

SOLARWATT introduceert 2,2 kWh-variant van thuisaccu MyReserve 500. Kleinere thuisaccu is voordelig instapmodel voor energiebewuste huishoudens.

Thuis je zelf-opgewekte energie opslaan, wordt betaalbaar met het nieuwe model thuisaccu van SOLARWATT, de Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag. Na het succes van de thuisaccu MyReserve 500 met 4,4 kilowatturen (kWh) opslagcapaciteit is nu ook een 2,2 kWh-variant verkrijgbaar.

De MyReserve 500 werd in 2015 al onderscheiden met de ees Innovatieprijs. De kleinere versie van de thuisaccu vormt een betaalbaar instapmodel voor huishoudens die hun zelf-opgewekte energie willen opslaan. Als enige in de markt biedt SOLARWATT gebruikers een modulair concept met als basis de nieuwe variant van de MyReserve. Op elk moment kunnen huishoudens kiezen hun systeem naar wens te upgraden met een aanvullende accumodule.

Ook installateurs profiteren van de flexibiliteit van de accu – de MyReserve is zeer eenvoudig te installeren en te onderhouden. Hier is bovendien weinig mankracht voor nodig, omdat afzonderlijke componenten van het systeem niet meer dan 25 kilogram wegen. De lichtgewicht thuisaccu is zodoende door één installateur te plaatsen. Daarnaast kunnen installateurs consumenten zelf adviseren over de juiste omvormer en onderconstructie.

Solarwatt is de enige producent die een volledig geïntegreerd energiesysteem aanbiedt: van zonnepaneel tot en met stopcontact. Dit stelt gebruikers in staat hun volledige energiehuishouding te beheren met een energiemanagementsysteem dat eenvoudig via een app op de telefoon bediend kan worden. Met alle componenten afkomstig van een en dezelfde fabrikant, is het eenvoudig om alle onderdelen binnen het systeem met elkaar te laten communiceren. Voor reparatie, vervanging en onderhoud kan men zich bovendien wenden tot één aanspreekpunt

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: “Efficiënter wordende energieopslag, goedkoper geproduceerde elektriciteit en slimmer wordende systemen leiden allemaal tot een energietransitie voor particulieren. Met de MyReserve-productlijn volgt SOLARWATT consequent zijn drieledige strategie van energie opwekken, energie beheren en energie opslaan. Het transparante, economisch rendabele aanbod van de MyReserve 500 2,2 kWh – is de eenvoudigste instapmogelijkheid in de energierevolutie voor iedereen.”

Gerelateerd

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Kernonderwerp 1

Lees meer over kernonderwerp 1 dat gerelateerd is aan dit nieuwsitem. Zo krijg je meer inzicht en achtergronden bij het nieuws.

Lees verder hierover

Kernonderwerp 2

Lees meer over kernonderwerp 2 dat gerelateerd is aan dit nieuwsitem. Zo krijg je meer inzicht en achtergronden bij het nieuws.

Lees verder hierover

Kernonderwerp 3

Lees meer over kernonderwerp 3 dat gerelateerd is aan dit nieuwsitem. Zo krijg je meer inzicht en achtergronden bij het nieuws.

Lees verder hierover