Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

“One World. One Mission. One System.” Dat is het motto van SOLARWATT op Intersolar Europe 2019. Op de beurs demonstreert de Duitse premium fabrikant hoe de energierevolutie gecombineerd wordt met duurzaam transport en thermische energie door het gebruik van het geïntegreerde zonnesysteem van SOLARWATT. Dit systeem is uitgebreid en verbeterd met nieuwe functies.

Directeur Benelux Erik de Leeuw: “We kunnen het gevecht tegen klimaatverandering alleen winnen als we de transitie naar duurzame energie, transitie naar duurzaam transport en de thermische energie transitie zien als één uitdaging. Onze totaaloplossing integreert alle huishoudelijke apparaten die veel fossiele energie verbruiken - verwarmen, koelen, warm water en mobiliteit. Als heel veel huishoudens op deze manier nu een fractie besparen, komen we een grote stap dichterbij de nodige CO2 reductie. Alle kleine beetjes helpen en dat geldt ook voor het behalen van de klimaatdoelen. Dit is een realiseerbaar traject en beter dan abstracte discussies over de enorme hoeveelheid CO2 die wereldwijd minder verbruikt moet worden.”


EnergyManager: het brein van het decentrale energiesysteem

solarwatt_energymanager-portal

De EnergyManager is de hoeksteen van het gedecentraliseerde energiesysteem. Elk huishouden kan zijn volledige energievoorziening integreren, controleren en optimaliseren. Als intelligent commandocentrum meet en visualiseert de EnergyManager niet alleen het batterijniveau van een elektrisch voertuig, maar optimaliseert tegelijkertijd ook het laadproces. Gebruikers hebben dus de keuze tussen tijd geoptimaliseerd of op zonne-energie geoptimaliseerd laden. Dit zorgt ervoor dat het voertuig kan worden opgeladen met zonne-energie die wordt opgewekt door het eigen PV-systeem van de gebruiker, dat milieuvriendelijk is en teruglevering vermindert.

Met de EnergyManager kan het verwarmingselement EGO Smart Heater nu in het energiesysteem worden geïntegreerd en biedt het een oplossing die gemakkelijk kan worden toegepast om water te verwarmen. Het vormt een aanvulling op de SG-ready interface voor warmtepompen met een eenvoudig te retrofitten oplossing voor waterverwarming. SOLARWATT maakt het mogelijk om op overtuigende wijze overtollige zonne-energie direct bij de bron te gebruiken.


Nieuw: niet-reflecterende glas- en overheadmodules in standaardformaat

SOLARWATT presenteert nieuwe toevoegingen aan de populaire glas-glasmodule op Intersolar 2019: de Vision 60M zwarte glas-glasmodule, die nu beschikbaar is met reflectiearm glas aan de voorzijde. Met dit speciale glas kunnen zonnesystemen worden geïnstalleerd in gebieden waar zonlichtreflecties moeten worden vermeden. Gezien de enorme toename van zonnepanelen bij particulieren wordt minder lichthinder steeds belangrijker. Bovendien voldoet het glas aan de aanbevelingen van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) en kan het daarom worden geïnstalleerd op gebouwen in de buurt van luchthavens.

Bovendien heeft een andere SOLARWATT-glas-glasmodule de interne testen voor de goedkeuring van de algemene bouwvergunning (ABZ) doorstaan. De geframede 60-celmodule zal in de toekomst worden gebruikt voor carports en veranda’s. De goedkeuring van het Duitse Instituut voor Bouwtechnologie (DIBt) is al aangevraagd. Met de aanstaande goedkeuring is de Vision 60M build-module de eerste standaardmodule die als een gereguleerd bouwproduct wordt beschouwd.


Presentatie prototype half-cel glas-glasmodules

In München presenteert SOLARWATT, marktleider voor glas-glasmodules, voor de eerste keer zijn prototype van een half-celmodule. “We gebruiken de beurs dit jaar als feedbackmoment voor de markt. Voor ons is het belangrijk dat onze klanten aan boord zijn voordat we kiezen voor de ontwikkeling van nieuwe producten,” zegt Erik de Leeuw. Het bijzondere aan de SOLARWATT halfcelmodule is een gepatenteerde technologie, die het voor de eerste keer mogelijk maakt om de voordelen van de halfcellige celtechnologie elegant te combineren met de voordelen van een glas-glasmodule.

In tegenstelling tot andere fabrikanten bevinden de boorgaten in het achterglas zich op plekken die niet kritiek zijn voor de stabiliteit. Naast de verbeterde prestaties en verbeterde schaduweigenschappen zijn de robuustheid en duurzaamheid van de glas-glasmodules volledig behouden.


MyReserve: nieuwe besturingseenheid maakt meer toepassingen mogelijk

SOLARWATT_MyReserve-Matrix-72-kWh-staircase1

De award-winning MyReserve batterij krijgt dit jaar een belangrijke update: SOLARWATT presenteert de nieuwe versie van de MyReserve Command Control Unit op Intersolar. De SOLARWATT-batterij kan een maximale gelijkspanning van 1000 volt aan, zodat per regeleenheid maximaal 22 modules in één string kunnen worden geïntegreerd. MyReserve kan nu ook buitenshuis worden geïnstalleerd dankzij een verbeterde afdichting en antidiefstalbeveiliging. Om de software van de batterij up to date te houden, kunnen updates nu ook via het internet worden doorgevoerd.

Je vindt SOLARWATT op Intersolar Europe op: B1.110 / 111

Over SOLARWATT

SOLARWATT is opgericht in 1993 en wereldwijd actief en is toonaangevend producent van complete fotovoltaïsche systemen. Het bedrijf is Europees marktleider in glas-glas-zonnemodules en is een van de grootste leveranciers van elektriciteitsopslagsystemen. Al 25 jaar staat SOLARWATT voor premium kwaliteit, Made in Germany. Internationale namen zoals BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het in Dresden gevestigde bedrijf, dat wereldwijd ongeveer 380 medewerkers heeft. Voor meer informatie: www.solarwatt.nl

Gerelateerd

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

Energieconsumenten zijn klaar om “prosument” te worden en de Vlaamse premie voor thuisbatterijen zal hen een duwtje in de rug geven! Een thuisaccu kan opgewekte energie die niet onmiddellijk lokaal...

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT heeft het eerste megawatt opslagsysteem gerealiseerd met het MyReserve systeem. Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) heeft 608 MyReserve batterijen gekoppeld. Daarmee is een groot...

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten...

Perscontact

Bram Jeurissen
Tel: +31619596789
Email: bram@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Beeldmateriaal Intersolar Europe 2019

Blijf op de hoogte

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

Door 608 MyReserve batterijen te koppelen, heeft SOLARWATT zijn eerste megawatt project gerealiseerd. 

Lees verder over dit bijzondere project

SOLARWATT ontwikkelt zonnepaneel voor het Nederlandse klimaat

SOLARWATT heeft een zonnepaneel ontwikkeld dat beter functioneert bij weinig licht. Met deze PERC-technologie loopt de opbrengst op met de Nederlandse lichtinval.  

Lees verder over PERC technologie

Waarom thuisopslag van zonnestroom nog niet groot is in Nederland

In Nederland is thuisopslag van zonne-energie nog niet erg in trek. Nu de salderingsregeling na 2023 wordt afgebouwd, wordt thuisopslag wel aantrekkelijk.

Lees hier verder over thuisopslag in Nederland