EnergieSponsoring met SOLARWATT & Softs

SOLARWATT is een van de eerste dealers van Softs Points en EnergieSponsoring in Nederland. Het bedrijf steunt daarmee het introduceren van Softs Points, SponsorSolars en EnergieSponsoring van Softs. SOLARWATT gaat daarbij de eigen glas-glas-zonnepanelen gebruiken. Softs, het netwerk van Surface of Things is een duurzame drietrapsraket waarbij het neerzetten van Softs Points zorgt dat er zonnepanelen met gratis zonne-energie (SponsorSolars) op allerlei plaatsen neergezet kunnen worden die het eveneens nieuwe fenomeen EnergieSponsoring mogelijk maken.

Softs Points is een innovatieve uitvinding van Softs. Het zijn draaibare, driehoekige panelen die tegen de gevel van een gebouw gemonteerd worden of geplaatst worden op de grond zoals op rotondes. Schijnt de zon, dan wekken de zonnepanelen energie op. Is het bewolkt, dan draait het systeem een slag en absorbeert het bijvoorbeeld CO2. Of het draait nog een slag en het toont een logo of een boodschap. De driehoekige panelen zijn ook te gebruiken om de lucht te zuiveren of om regenwater op te vangen.

Ieder Softs Point levert een exploitatie-overschot op. Het exploitatieoverschot uit Softs Points wordt ingezet om op allerlei locaties zonnepanelen met gratis zonne-energie te kunnen plaatsen. Softs noemt dit SponsorSolars. SOLARWATT voorziet in de levering van glas-glas zonnepanelen als het Softs Points door hen is aangebracht. Het energie-overschot dat daaruit voortkomt, wordt dan ingezet in de vorm van EnergieSponsoring. Met deze duurzame drietrapsraket kunnen Softs samen met gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuele burgers werken aan verduurzaming.

EnergieSponsoring
Bij EnergieSponsoring worden maatschappelijke organisaties gesponsord om, zonder zelf te investeren, maatregelen te nemen waarmee zij de energiekosten kunnen verlagen en waarmee ze kunnen verduurzamen. Iets wat bij de meeste maatschappelijke organisaties hoog op de agenda staat maar waar meestal geen geld voor is. De organisaties of gebouweigenaren die een Softs Point huren, kunnen zelf aangeven aan welke maatschappelijke organisatie zij het exploitatie-overschot van hun Softs Points beschikbaar stellen via EnergieSponsoring.

Peter van Dommele, CEO van Softs: “We hebben dealers zoals SOLARWATT nodig en we zijn ze dankbaar dat ze als en van de eerste dealers meedoen. Door de samenwerking met SOLARWATT krijgen we bovendien de beschikking over zonnepanelen die in Nederland en Duitsland als beste uit verschillende tests komen.”

Erik de Leeuw, Directeur SOLARWATT Benelux: Het idee van EnergieSponsoring is baanbrekend en het concept van Softs sluit perfect aan bij SOLARWATT’s voortdurend streven om een voortrekkersrol te vervullen in de verduurzaming van Nederland. SOLARWATT is daarom trots om als dealer van Softs Points en leverancier van glas-glaspanelen bij SponsorSolars betrokken te zijn. Het exploitatiemodel van Softs vraagt een zo laag mogelijk niveau van onderhoud en nawerk en vereist daarom de allerhoogste kwaliteit zonnepanelen om op lange termijn bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Onze glas-glas zonnepanelen passen daar uitstekend bij met een looptijd van maar liefst 30 jaar de langste product- en vermogensgarantie heeft in de markt.”

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de German Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover