De gebruiker centraal: SOLARWATT ontvangt Duitse Innovatie Award 2018

SOLARWATT, de grootste leverancier van fotovoltaïsche systemen in Europa, is door de Duitse Raad voor Vormgeving onderscheiden voor zijn innovatiekracht. Het bedrijf viel bij de prestigieuze German Innovation Award 2018 twee keer in de prijzen met zijn MyReserve-opslagsysteem.

Prijs voor innovatie

De topjury wees het systeem als winnaar aan in zowel de categorie Excellence in Business to Consumer als de overkoepelende categorie Design Thinking . “Bij de ontwikkeling van onze MyReserve-accu hebben we bewust niet alleen ingezet op vermogen en efficiëntie, maar ook op optimaal gebruiksgemak voor eindgebruikers en installateurs. Deze onderscheiding is opnieuw een prachtige bevestiging van onze innovatiekracht,” aldus de directeur van SOLARWATT Benelux, Erik de Leeuw.

De Duitse Raad voor Vormgeving brengt met de German Innovation Award producten en oplossingen in verschillende sectoren onder de aandacht die zich van alle voorgaande oplossingen onderscheiden op gebruiksvriendelijkheid en toegevoegde waarde. Alleen bedrijven die zijn voorgedragen door een panel van experts of de scouts van de Raad voor Vormgeving mogen meedingen. De onderscheiding wordt uitgereikt in de categorieën Excellence in Business to Consumer en Excellence in Business to Business . Daarnaast is er nog een categorie voor projecten waarbij in het innovatietraject specifiek agile methoden zijn toegepast: de categorie Design Thinking.

Gebruiksvriendelijke thuisaccu

SOLARWATT heeft zich sinds 2012 gespecialiseerd in de ontwikkeling van intelligente fotovoltaïsche systemen. De nieuwste generatie thuisaccu MyReserve is volledig modulair en opgebouwd uit slechts twee basiscomponenten: de accu en de elektronica. Beide zijn niet groter dan een schoenendoos en wegen niet meer dan 25 kg. Deze modules zijn eenvoudig met meerdere exemplaren te koppelen tot één gecombineerde accu met elke gewenste capaciteit vanaf 2,4 kWh. Dit maakt de accu van SOLARWATT flexibel toepasbaar, als thuisbatterij voor particulieren of als commerciële oplossing.

 

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover