SOLARWATT biedt beste garantie ter wereld op zonnepanelen

SOLARWATT verbetert zijn garantie op zonnepanelen. In tegenstelling tot andere leveranciers bood de Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag klanten al dertig jaar product- en vermogensgarantie op zijn glas-glas zonnepanelen. Door de verbeterde voorwaarden behaalt de klant nu gegarandeerd dertig jaar lang de meeste opbrengst en de laagste kWh-prijs van zijn zonnepanelen. Hiermee biedt SOLARWATT de beste garanties op zonnepanelen ter wereld.

Transparante garantie voorwaarden zonnepanelen

SOLARWATT biedt klanten garantie voor zowel het product als zijn prestaties, en maakt gebruik van transparante voorwaarden zonder kleine lettertjes. De verbetering van deze voorwaarden houdt in dat SOLARWATT vanaf nu – gedurende dertig jaar:

  • redelijke en gebruikelijke transportkosten voor de terugzending van PV-panelen betaalt;
  • de kosten en verzending van de vervangen of herstelde PV-panelen betaalt;
  • redelijke en gebruikelijke kosten met betrekking tot installatie, demontage of herinstallatie van PV-panelen betaalt.

Vertrouwen in eigen glas-glas zonnepanelen

De reden voor de verbeterde garantie is het vertrouwen van het bedrijf in de eigen zonnepanelen. De glas-glas zonnepanelen hebben – inclusief frame – niet langer een kunststof achterzijde, maar zijn achter volledig voorzien van ondoordringbaar glas. Hierdoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe. Panelen met een plastic achterzijde laten makkelijker vuil en vocht door, waardoor het vermogen van dit type zonnepanelen jaarlijks sterk afneemt en het rendement in de loop van de tijd ook terugloopt. Degradatie van glas-glas zonnepanelen is nihil, waardoor de opbrengst veel hoger ligt dan met traditionele zonnepanelen. Ook zijn de dubbel-glas zonnepanelen beter bestand tegen weersinvloeden als wind en hagel.

Product- en prestatiegarantie op compleet paneel

De garantievoorwaarden van de meeste zonnepanelenleveranciers beperken zich tot een productgarantie van tien à twaalf jaar en een vermogensgarantie van vijfentwintig jaar. In dat laatste geval geldt de garantie echter vaak alleen voor panelen met prestaties onder een bepaald niveau, maar niet voor zonnepanelen die compleet kapot of onbruikbaar zijn.

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: “We zien dat veel consumenten niet weten welk risico zij nemen bij de aankoop van zonnepanelen. Pas als er iets fout gaat, blijkt dat garantie moeilijk te claimen valt. Dan staat vaak in de kleine lettertjes dat de consument alleen aanspraak kan maken op de vermogensgarantie als het zonnepaneel nog honderd procent in tact is, en bijvoorbeeld niet als er vocht in een paneel is gekomen. Of dat montagekosten zelden worden gedekt. Als consument heb je dan geen poot om op te staan. SOLARWATT wil volledig transparant zijn met eerlijke voorwaarden omtrent garantie en zonder kleine lettertjes. Want wij merken dat – wanneer kwaliteit en garanties op de juiste wijze worden uitgelegd – eindklanten sneller de juiste keuze maken voor kwaliteit.”

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover