143 huurwoningen klaar voor energielabel A

De Tilburgse woningcorporatie TBV Wonen kiest voor de tweede keer voor de glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT om huurpanden duurzamer te maken. In 2017 werd al een appartementsgebouw met 216 wooneenheden voorzien van 430 glas-glas zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 112 kWp.

Dit jaar worden in het kader van noodzakelijk onderhoud 143 woningen in de Tilburgse wijk Oerle uitgerust met zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen leveren elk jaar meer stroom dan conventionele zonnepanelen, omdat ze minder snel degraderen.

Per huurwoning vier glas-glas zonnepanelen  SOLARWATT

TBV Wonen is dit jaar gestart met een renovatieplan voor deze 143 woningen. Omdat een van de onderdelen het vervangen van alle dakpannen was, lag het voor de hand om de mogelijkheden van zonnepanelen te bekijken. Door dat te combineren met andere maatregelen op het gebied van duurzaamheid zou het voor de woningcorporatie mogelijk zijn om de woningen te voorzien van energielabel A.

TBV Wonen had al eerder ervaring opgedaan met de inzet van zonne-energie. Bij de keus voor die panelen was kwaliteit ook toen al een belangrijke eis, zegt Bas de Graaf, projectleider Vastgoed bij TBV Wonen: “De panelen moesten in ieder geval voorzien zijn van een kwaliteitsverklaring. Die staat in voor een goede opbrengst en een lange levensduur. Daarnaast was een duidelijk garantiebeleid een belangrijke eis. Er zijn veel aanbieders die verschillende garantietermijnen aanhouden: één termijn voor het product zelf en één voor het vermogen. De ene termijn is in de praktijk vaak korter dan de andere. Dat is erg onpraktisch, want het leidt na het verstrijken van de kortste termijn natuurlijk tot discussie waar een defect aan ligt. Wij zochten daarom naar een leverancier die zowel op het product als op de prestaties dezelfde garanties biedt. SOLARWATT bleek dat te kunnen bieden met zijn dertig jaar product- én vermogensgarantie op de glas-glas zonnepanelen. Dat was een belangrijke reden om voor deze leverancier te kiezen.”

Zonnepanelen en welstandscommissie

Volgens De Graaf was esthetiek een ander belangrijk criterium bij de keuze voor de zonnepanelen van SOLARWATT bij dit project. “De panelen worden bij een deel van de woningen gemonteerd aan de voorkant van het huis. Doordat de zwarte panelen van SOLARWATT mooi met het dak integreren en het straatbeeld maar heel weinig beïnvloeden, ondervonden we geen problemen als het bijvoorbeeld gaat om de eisen die de welstandscommissie hieraan stelt.”

Hans Zijlmans, sales adviseur van SOLARWATT, is enthousiast over de keus van TBV Wonen. “TBV Wonen kijkt duidelijk naar kwaliteit en daar passen panelen bij die over een langere tijd hoge prestaties leveren en ook een langere garantietermijn bieden. SOLARWATT biedt beide.” De volledige renovatie van de 143 woningen in de wijk Oerle wordt uitgevoerd door hoofdaannemer Huybregts Relou en onderaannemer Oranjedak. Adviesbureau Inspectrum nam de berekening van het energielabel voor zijn rekening. Het hele project is naar verwachting eind 2018 afgerond.

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover