100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten Körnig, directeur van de Duitse belangenorganisatie Bundesverband Solarwirtschaft , namen het opslagsysteem dinsdag in Eichwalde bij Berlijn feestelijk in gebruik.

De thuisaccu vormt een aanvulling op het bestaande PV-systeem van de eengezinswoning. Dit betekent dat de bewoners, een gezin van drie personen, zelf nog meer zonne-energie kunnen gaan gebruiken.

Eigen elektriciteit opwekken

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT: "Het aantal van honderdduizend geeft aan hoe geweldig mensen op groene stroom reageren. Ze wachten niet tot de fossiele brandstoffen voor de elektriciteitscentrales uitgeput zijn, maar gaan gewoon hun eigen elektriciteit opwekken. Schoon en milieuvriendelijk."

Groeisector voor thuisopslag energie

"Het economisch potentieel van de accutechnologie voor Duitsland moet nu wel duidelijk zijn. Duitse accufabrikanten zijn wereldwijd technologieleiders, met innovatieve producten zoals onze MyReserve”, vervolgt Erik. “Hetzelfde heeft SOLARWATT gerealiseerd met de productie van nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen.”

"We zien bij onze klanten een duidelijke toename in belangstelling voor thuisaccu's, die dienen om hun PV-systeem compleet te maken", aldus de Leeuw. "Want waarom zou je de zonne-energie van je eigen systeem niet zelf gebruiken? Het is niet alleen milieuvriendelijker dan elektriciteit uit het stopcontact, het wordt ook steeds meer kosteneffectief. Zo gaan we samen stap voor stap vooruit op weg naar de energietransitie."

Over SOLARWATT

SOLARWATT GmbH werd opgericht in 1993 en is wereldwijd actief als toonaangevende Duitse fabrikant van complete fotovoltaïsche systemen. Het bedrijf is Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en is één van 's werelds grootste leveranciers van systemen voor elektriciteitsopslag. Al 25 jaar staat SOLARWATT voor topkwaliteit, vervaardigd in Duitsland. Internationale namen als BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het in Dresden gevestigde bedrijf, dat over de hele wereld zo'n 350 medewerkers in dienst heeft. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor bijna honderd procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Gerelateerd

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Nieuwe generatie familiebedrijf kiest lange termijn strategie duurzaamheid

Familiebedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

SOLARWATT ondersteunt energievoorziening van de toekomst

Energieconsumenten zijn klaar om “prosument” te worden en de Vlaamse premie voor thuisbatterijen zal hen een duwtje in de rug geven! Een thuisaccu kan opgewekte energie die niet onmiddellijk lokaal...

Utrechtse onderneming kijkt verder dan de klimaatdoelstelling van 2030

Utrechtse onderneming kijkt verder dan de klimaatdoelstelling van 2030

Hapéco meubel- en tapijtverhuur investeert in 1.000 zonnepanelen Investeren in zonne-energie om in 2030 aan de klimaatdoelstellingen te voldoen was niet voldoende voor het Utrechtse meubel- en...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Lees verder hierover

Energie opslaan

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak.

Lees verder hierover

Slim energie beheren

Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken.

Lees verder hierover