100.000ste thuisaccu in Duitsland geïnstalleerd

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten Körnig, directeur van de Duitse belangenorganisatie Bundesverband Solarwirtschaft , namen het opslagsysteem dinsdag in Eichwalde bij Berlijn feestelijk in gebruik.

De thuisaccu vormt een aanvulling op het bestaande PV-systeem van de eengezinswoning. Dit betekent dat de bewoners, een gezin van drie personen, zelf nog meer zonne-energie kunnen gaan gebruiken.

Eigen elektriciteit opwekken

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT: "Het aantal van honderdduizend geeft aan hoe geweldig mensen op groene stroom reageren. Ze wachten niet tot de fossiele brandstoffen voor de elektriciteitscentrales uitgeput zijn, maar gaan gewoon hun eigen elektriciteit opwekken. Schoon en milieuvriendelijk."

Groeisector voor thuisopslag energie

"Het economisch potentieel van de accutechnologie voor Duitsland moet nu wel duidelijk zijn. Duitse accufabrikanten zijn wereldwijd technologieleiders, met innovatieve producten zoals onze MyReserve”, vervolgt Erik. “Hetzelfde heeft SOLARWATT gerealiseerd met de productie van nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen.”

"We zien bij onze klanten een duidelijke toename in belangstelling voor thuisaccu's, die dienen om hun PV-systeem compleet te maken", aldus de Leeuw. "Want waarom zou je de zonne-energie van je eigen systeem niet zelf gebruiken? Het is niet alleen milieuvriendelijker dan elektriciteit uit het stopcontact, het wordt ook steeds meer kosteneffectief. Zo gaan we samen stap voor stap vooruit op weg naar de energietransitie."

Over SOLARWATT

SOLARWATT GmbH werd opgericht in 1993 en is wereldwijd actief als toonaangevende Duitse fabrikant van complete fotovoltaïsche systemen. Het bedrijf is Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en is één van 's werelds grootste leveranciers van systemen voor elektriciteitsopslag. Al 25 jaar staat SOLARWATT voor topkwaliteit, vervaardigd in Duitsland. Internationale namen als BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het in Dresden gevestigde bedrijf, dat over de hele wereld zo'n 350 medewerkers in dienst heeft. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor bijna honderd procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Gerelateerd

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

Intersolar Europe 2019: SOLARWATT brengt de energie-, verwarmings- en transportrevolutie samen

“One World. One Mission. One System.” Dat is het motto van SOLARWATT op Intersolar Europe 2019. Op de beurs demonstreert de Duitse premium fabrikant hoe de energierevolutie gecombineerd wordt met...

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT heeft het eerste megawatt opslagsysteem gerealiseerd met het MyReserve systeem. Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) heeft 608 MyReserve batterijen gekoppeld. Daarmee is een groot...

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

Woningstichting Woensdrecht maakt 45 woningen klaar voor klimaatnormen 2030

45 woningen van Woningstichting Woensdrecht voldoen aan de klimaatnormen van 2030. De woningen zijn van energielabel D en C naar energielabel A gegaan. De Woensdrechtse woningcorporatie loopt hiermee...

Perscontact

Hannah El Fassi
Tel: +31 6 48 49 93 02
Email: hannah@fnke.nl

Mediakits

Mediakit 1: Logo's
Mediakit 2: Productinformatie
Mediakit 3: Beeldmateriaal

Blijf op de hoogte

Kernonderwerp 1

Lees meer over kernonderwerp 1 dat gerelateerd is aan dit nieuwsitem. Zo krijg je meer inzicht en achtergronden bij het nieuws.

Lees verder hierover

Kernonderwerp 2

Lees meer over kernonderwerp 2 dat gerelateerd is aan dit nieuwsitem. Zo krijg je meer inzicht en achtergronden bij het nieuws.

Lees verder hierover

Kernonderwerp 3

Lees meer over kernonderwerp 3 dat gerelateerd is aan dit nieuwsitem. Zo krijg je meer inzicht en achtergronden bij het nieuws.

Lees verder hierover